G. Van den Keybus

Licentiaat kinesitherapie
Riziv 1-5-17285-16-522
Bredabaan 140
2990 Wuustwezel - Braken

Tel 03 669 88 90
Fax 03 669 54 66

Mail Uw browser ondersteund geen javascript.

Visie

De aanpak van “ kine Van den Keybus” richt zich niet alleen op lokale klachten (de afzonderlijke delen) maar schenkt ook veel aandacht aan houdings- en bewegingspatronen (het lichaam als één geheel). We gebruiken hierbij een proactief beleid dat het zelfregulerend, probleemoplossend vermogen van het lichaam aan spreekt. We werken anticiperend en preventief. Door middel van persoonlijk advies en tips leer je hoe je beter voor jezelf kan zorgen en hoe je toekomstige klachten kan voorkomen.

“ In mijn praktijk worden mensen weer hun lichaam ipv  dat ze een lichaam hebben”. Dit is een uitspraak van Jan B. Eyskens, waar ik volledig achtersta.

Jan B. Eyskens is de bezieler van de aanpak “ doorvoeld bewegen”.    

Ongeacht de klacht wordt er steeds uitgegaan van een beleid waarbij de oorzaak en niet de verwikkeling wordt aangepakt.

Het is een uitdaging om bij mensen het foute patroon af te leren, zodat het nieuwe in de plaats kan komen. In het revalidatieproces is leren belangrijker dan oefenen, dat het “ hoe” belangrijker is  dan “ hoeveel”, dat de kwaliteit van bewegen voorgaat op de kwantiteit.

Doorvoeld bewegen werd ontwikkeld om een antwoord te vinden voor de hoge uitval cijfers van klassieke oefentherapie waar verondersteld wordt dat je je best moet doen. Moest je dan je best doen voor een klacht die was ontstaan omdat je teveel je best had gedaan?

Wat volgt nadien?  Indien nodig?

Juist  ‘oefenen’. Nu het veilig kan, mag het ook meer zijn. Er kan een veilig , schema worden opgesteld van de Graded Exposure Therapie (GET).

Belangrijk is dat je de juiste spiervezels traint, deze die zorgen voor de uithouding en niet van diegene die zorgen voor kracht en snelheid. (procedures van Raymond Dart)

Dit schema wordt steeds  met de patiënt opgemaakt en opgevolgd.

Jezelf trainen om in het lang, breed en diep te zijn en te blijven. (geleerd bij het doorvoeld bewegen).